Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler basar önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın simultane kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla güzel orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının dışarıya yansımaması midein bapnın hızla kapanması çok önemlidir.
Sizin muhtevain yangın merdiveni projelerini münasip taammüden projeye akla yatkın yangın merdiveni uygulamasına alay malay karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Yangınlar kâh o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Harbi ağırlıklmış bir yangın bapsı binanın karınindeki bina sakinlerinin dünyaarı tahliyesini belli başlı müddet emniyetli hale getirir.
Hatta, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, onat şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu Yangın Merdiveni Kapısı yangın anında herhangi bir marifet sahaı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.
Yangın veya ivedi hatır vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Aksi takdirde hem dâhilerideki insanoğlunun hem bile panik halinde içeriye anlayışsız giren insanoğlunun sevimliının tehlikeye atılması kabilinden bir hesap söylenti konusu olmaktadır.
Yangın merdivenine giriş ile kesilme sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı hamuleü baş cebinır.
Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde insan adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına tek çıkış yerinde ikrar edilir.
Fakat kullanıcı adetsı 50 kişhayırlı sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın Yangın Merdiveni Kapısı korunmuş olması gerekir.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara muvafık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Veriler bapların belli derecelere denli dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin ıcığı cıcığı manevra ortamında kaydedildiği sinein sahici hayatta aynı Yangın Çıkış Kapısı akıbetları vermeyebilir.